تفاوت گندله و آهن اسفنجی

برای بیان تفاوت گندله و آهن اسفنجی ابتدا توضیح مختصری‌ را درباره ی آن ها ذکر خواهیم کرد. آهن اسفنجی محصولی است که از طریق احیای سنگ‌ آهن به شیوه مستقیم حاصل می‌‌گردد. گندله ماده اولیه در تولید آهن و فولاد می باشد که حدود ۶۳ درصد آهن داشته و دارای ظاهری شبیه به گلوله است.

حال به توضیحاتی در باب تفاوت های این دو ماده خواهیم پرداخت. تولید و ساخت گندله یک مرحله قبل از آهن اسفنجی انجام خواهد شد و در واقع گندله ماده ی ورودی است، که برای ساخت آهن اسفنجی به کار‌برده می شود. از دیگر تفاوت های گندله و آهن اسنفجی که شاهد آن می‌باشیم، تفاوت در میزان عیار آهن این دو محصول است. عیار آهن گندله حدودا ۶۷ درصد می باشد، این در حالی است که عیار آهن اسفنجی، تقریبا بیشتر از ۸۴ درصد خواهد بود. گندله، قابلیت نگهداری و حمل آسانی را دارد و از استحکام بسیار خوبی برخودار می باشد، در صورتی که آهن اسفنجی به علت، دارا بودن خاصیت خود سوختگی نمی تواند در محیط باز جمع آوری و ذخیره گردد و حمل نمودن آن نیز، تحت شرایط خاصی، ممکن خواهد بود. به همین دلیل عموما آهن اسفنجی‌ را به بریکت تبدیل می‌کنند، چرا که ویژگی های‌ مثبت بیشتری، نسبت به آهن اسفنجی خواهد داشت.

تفاوت گندله و آهن اسفنجی

فروش آهن اسفنجی در تناژ بالا

فروش آهن اسفنجی در تناژ بالا فروش آهن اسفنجی در تناژ بالا، از طریق واحد های احیاء مستقیم به کارخانجات تولید فولاد و شمش که حاوی کوره های القایی و قوس الکتریکی می باشند، تحقق خواهد یافت. شیوه های مختلفی جهت مذاب نمودن و تولید فولاد خام، موجود می باشد که عبارت است از:

  1. روش قدیمی و سنتی برای تولید فولاد خام: که شامل استفاده از کوره های مرتفع و ساخت فولاد در کنورتورهای اکسیژنی می باشد.
  2. روش دوم که با استقبال مردم‌ سراسر‌ دنیا مواجه گردیده است، استفاده از کوره های قوس الکتریکی می باشد.

با توجه متفاوت‌ بودن خصوصیات فرآیند ذوب و تولید فولاد در هر روش، مواد شارژی مورد استفاده در هر‌ واحد، با هم متفاوت می باشد، ولی این محصولات به دلیل درصدهای بالای ناخالصی نمی توانند گزینه های مناسبی برای استفاده در کوره های القایی و قوس الکتریکی به شمار روند.

ماده شارژی کوره های قوس الکتریکی، آهن های قراضه و کهنه شده می‌باشد. اما همان گونه که می دانید،‌ آهن های قراضه در جهان محدود‌ و اندک است. در عین حال، به دلیل قیمت بالای آن، توجیه مالی نخواهند داشت، که‌ صد در صد به صورت خالص از آهن کهنه استفاده گردد. در‌نتیجه موضوع احیاء مستقیم سنگ آهن و تبدیل آن به آهن اسفنجی مطرح گردید، که همراه با آهن قراضه وارد کوره های ذوب شده و مذاب خواهند شد.

نتیجه‌ی فرآیند احیاء مستقیم، آهن اسفنجی می‌باشد، که به دلیل بالاتر‌ بودن عیار آهن، قابلیت استفاده از آن در کوره های الکتریکی و القایی،‌ وجود دارد. بنابراین رونق فروش آهن اسفنجی در تناژ بالا را مشاهده خواهیم کرد. استفاده از کوره های قوس الکتریکی و القایی به دلایل‌ زیادی گسترش یافته است، که از جمله ی آن دلایل عبارت است از :

۱) داشتن آلودگی های زیست محیطی به میزان کمتری نسبت به کوره بلند

۲) امکان راه اندازی در ظرفیت های کمتر تولید

۳) استفاده کردن از گاز های طبیعی بدون حذف نمودن ناخالصی ها

در ایران نیز به دلیل وجود منبع های گازی فراوان و محدود بودن منابع تولید متالورژی، راه‌اندازی واحد های ساخت فولاد، که با کوره های القایی و قوس الکتریکی فعالیت می نمایند، توسعه یافته است که نمونه های از آن ها عبارت است از: فولاد خوزستان، مجمع فولاد جنوب و … که امروزه از این روش استفاده می کنند. البته مجتمع ذوب آهن اصفهان، با وجود محدودیت هایی که ذکر شد، از روش قدیمی و گذشته، یعنی کوره بلند، در چرخه ی ساخت فولاد استفاده می کند.

شرکت توسعه آهن و فولاد گل گهر، یک شرکت معتبر ایرانی در شهر سیرجان است که در استان کرمان واقع شده است. این شرکت در حال حاضر با بهره گیری از بهترین تکنولوژی ها و برترین متد روز دنیا و دانش و توان داخلی خود به عنوان یکی از معروف ترین واحدهای ساخت آهن و فولاد در سطح کشور،‌ به شمار می رود.

این شرکت در نزدیکی های معادنی سرشار از سنگ آهن بوده و با هدف ساخت آهن اسفنجی با ظرفیت ۳٫۴ میلیون تن و تولید انواع ورق فولادی با ظرفیت سالانه ۳ میلیون تن راه‌اندازی و تاسیس شده است. خط ها و واحدهای تولیدی این کارخانه در دو خط در حال برنامه ریزی و اجرایی شدن هستند. این کارخانه،‌ با جذب هزاران نیروی انسانی که به روش مستقیم و‌ یا غیر مستقیم برای این واحد‌‌ تولیدی در حال کار‌ و فعالیت هستند، سبب‌ ایجاد اشتغال، برای هزاران نفر گشته است و سهم بسیار‌ مهمی را در حل نمودن مشکل‌‌ بزرگ بیکاری در ایران،‌ ایفا کرده است.

آهن اسفنجی غدیر ایرانیان

آهن اسفنجی غدیر ایرانیان با هدف گسترش و توسعه صنایع آهن و فولاد کشور و در مسیر چشم انداز ۲۰ ساله توسعه اقتصادی و اجتماعی، واحد ساخت آهن و فولاد غدیر ایرانیان، با همکاری سازمان توسعه و نوسازی معادن، صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) و با شرکت‌ نمودن شرکت‌های سرمایه‌گذاری غدیر، کارخانه معدنی و صنعتی چادرملو و شرکت فولاد آلیاژی ایران، در سال ۱۳۸۵ تاسیس ‌و راه‌اندازی‌ گردید.

کارخانه احیای مستقیم تولید آهن اسفنجی با ظرفیت تولید سالیانه یک میلیون تن در طول سال با هدف تامین کردن آهن اسفنجی مورد تقاضای واحدهای ذوب و ریخته‌گری در استان یزد و سایر کارخانه های فولادسازی در کشور عزیزمان ایران، در ۲۵ کیلومتری شهر اردکان واقع در استان یزد و در مجاورت کارخانه ساخت گندله‌ چادرملو و واحد تولیدی آهن و فولاد ارفع، در زمینی، به وسعت ۸۶ هکتار تاسیس‌ و راه اندازی گردید. تمامی فعالیت‌های مهندسی و طراحی نمودن اساسی و مهندسی این کارخانه، بر طبق دانش فنی میدرکس انجام گردیده است.

خرید آهن اسفنجی در اصفهان

خرید آهن اسفنجی در اصفهان اگر متقاضی کسب اطلاعات بیشتری در زمینه ی آهن اسفنجی هستید، بهتر است بدانید که آهن های اسفنجی، جایگزینی کاملا ایده آل برای آهن قراضه محسوب می شوند. هزینه های راه اندازی و تاسیس کوره های بلند بسیار بالاتر از کوره های الکتریکی بوده و از آن جایی که ظرفیت منبع های قوس الکتریکی، در کشورمان ایران تقریبا دارای محدودیت می باشد، برای تولید کک نیز، از آهن اسفنجی استفاده می گردد.

این محصول، درون کوره می تواند با استفاده از گازهای طبیعی، جانشینن مطلوب تری، نسبت به زغال سنگ محسوب می شود. آهن اسفنجی که در کوره هایی با حالت دوار تولید می گردد، مقدار خیلی اندکی از سولفور و گوگرد را خواهد داشت و این مورد، سبب شده است، که گازهایی که در جو کره زمین انتشار می یابند، کمتر باشد و جو و اتمسفر را به میزان خیلی کمتری آلوده کنند، بنابراین همین موضوع سبب، تمیز ماندن محیط زیست می ‌گردد.

تمام این ویژگی های مثبت سبب‌ گشته اند، تا واحد های تولیدی، ساخت فولاد در جهت استفاده از آهن اسفنجی، راغب تر شوند. این در حالتی است، که بهره گیری از آهن آلات قراضه در این کارخانجات، موجب منتشر شدن گاز های دارای سولفور و گوگرد، به جو زمین می‌گردند.

مراکز فولاد سازی، که از آهن آلات قراضه استفاده می نمایند، با دو مشکل عمده،‌ روبرو خواهند بود:

  1. اولین مشکل کمبود قراضه ی آهن آلات، برای استفاده ی این کارخانجات است.
  2. مشکل دوم که با آن روبرو می‌باشند، هزینه ی بسیار بالای قراضه های آهن می باشد.

از همین رو نیز واحد های تولیدی فولاد سازی، خصوصا در شهر اصفهان، معتقد هستند که در کنار قراضه آهن که در این کارخانجات مورد استفاده هستند. مقداری از محصولات ورودی خود را، با بهره گیری آهن اسفنجی شارژ نمایند. آهن اسفنجی همان طور که پیش‌تر‌ بیان نمودیم، محصول احیای مستقیم گندله آهن بوده و در ساخت و تولید تیرآهن و میلگرد کاملا، اقتصادی است و از کیفیت قابل قبول و مطلوبی نیز بهره می برد.

در نمایندگی های فروش آهن آلات اسفنجی این‌ شرکت، امکان خرید و فروش آهن اسفنجی برای مشتریان، در تمام نقاط ایران وجود خواهد داشت و این امکان را برای مشتریان ایجاد نموده، که برای خرید به صورت عمده، از شیوه های متفاوت بتوانند، تقاضای خود را از تولید کنندگان این کالا سفارش دهند و خریداری‌ نمایند.

تولید کنندگان،‌ برای این‌ که یک فروش و تجارت موفقیت آمیز داشته باشند، تمام خصوصیات و ویژگی های مربوط به محصول مرغوب را در نظر گرفته و توقعات مشتریان را، به عنوان یک اصل مهم، در برنامه کار خود قرار خواهند داد، تا هم تجارت آن ها از طریق اعتماد خریدارن به تولیدکنندگان به یک بازرگانی دائمی تبدیل گردد و هم کالای تولید شده و نشان آن معروف و شناخته شده شود.

ریمیت آهن اسفنجی چیست

ریمیت آهن اسفنجی چیست ریمیت آهن اسفنجی، موادی با شکل گرد ‌و کروی بوده، که از آهن ۶۷ درصد تولید شده و وارد بازار می گردد. این محصول در صنعت های گوناگونی مانند صنعت ساخت فولاد ذوب شده استفاده می گردد و به عنوان ماده ورودی برای این صنعت ها مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

آهن اسفنجی که در حقیقت، آهن احیای مستقیم نیز خوانده می شود، کالایی است که در صنایع تولید فولاد، برای ساخت و تولید کردن شمش آهن و غیره مورد استفاده قرار خواهد گرفت. این محصول دارای ظاهری آشفته بوده، از همین رو آن را آهن اسفنجی نیز می‌نامند. تولید آهن اسفنجی دارای سابقه ای دراز مدت و طولانی بوده و کارخانجات از شیوه های مختلفی، برای تولید این محصول بهره جسته اند.

برای ساخت آهن مذاب شده،‌ باید انرژی زیادی صرف گردد همچنین، بهره گیری از شیوه های های مختلف برای تهیه آهن مذاب شده ضرر های زیست محیطی بسیار زیادی به دنبال خواهد داشت، از همین رو از آهن های اسفنجی، جهت تولید کالاهایی که نیاز به آهن ذوب شده داشتند، استفاده می گردد . ضرورت تولید آن، صرفه جویی در ذخایر و استفاده انرژی می باشد و امروزه تولیدکننده های متفاوتی، در تمام نقاط کشور ایران به تولید ریمیت آهن اسفنجی می پردازند، که کارخانه تولید فولاد مبارکه، فولاد هرمزگان جنوب و کارخانه فولاد گل گهر از جمله آن ها محسوب می شوند.

عیار آهن اسفنجی

عیار آهن اسفنجی عیار و میزان آهن اسفنجی، بین ۸۴ الی ۹۵ درصد است. عیار بالای آهن آلات اسفنجی سبب شده، گزینه ی خوبی برای تولید آهن و فولاد محسوب شود. همان طور که ذکر کردیم، آهن اسفنجی از بازیافت کانی‌ آهن طبیعی یا فرآوری شده که به دمای مذاب شدن نرسیده باشد، حاصل می گردد.

احیا سنگ آهن در کشور عزیزمان، اغلب با استفاده از روش میدرکس انجام می گردد. میدرکس در این فرایند بدون هر گونه واسطه، گندله سنگ آهن را با گازهای خرد شده احیا می نمایند. به این طریق که ابتدا گاز طبیعی، وارد قیمت شکست گاز شده و به دلیل، تاثیر حرارت وارد شده و وجود کاتالیزور های خاص خرد می شوند و به H۲ و CO جداسازی می گردند. هیدروژن و مونوکسیدکربن آزاد شده، به کوره احیاء وارد شده و با اکسیژن موجود در گندله مذاب مخلوط می شود و به این ترتیب سنگ آهن احیا می گردند.

به این طریق، گندله سنگ آهن دارای عیار ۶۷ درصد می باشد، احیا شده و آهن اسفنجی ساخته می‌گردد. محصولی که در واحد احیاء ساخته می گردد، از واحد خنک کاری در کوره گذر نکرده است و با دمایی نزدیک به ۶۰۰ درجه سانتی گراد، از طریق سیستم انتقال مواد خاص، به واحد تولید فولاد، برای شارژ مستقیم کوره، انتقال داده می شود.

آهن اسفنجی پس از مذاب شدن و احیا در ساخت فولاد، در چرخه ی ریخته گری، به سه شکل اسلب، بیلت و میلگرد پرکاربرد خواهند بود. امروزه حدود ۵ درصد از نیاز به فولاد در کل جهان از آهن اسفنجی تولید و تامین می‌شود و این روند رو به زیاد شدن است. گندله مخلوطی از آهن است و مقدار گندله استفاده شده در ساخت آهن آلات اسفنجی به ازای هر تن محصول، چیزی در حدود ۴۵/۱ تن است.

در نهایت می‌توان گفت، برای تولید آهن اسفنجی روش های مختلفی وجود خواهد داشت، که عبارت است از:

  1. روش زغال حرارتی
  2. روش گاز طبیعی
  3. و روش میدرکس، که‌ پیش تر آن ها را توضیح دادیم.

این روش ها تفاوت چندانی با هم ندارند و واحد تولیدی می تواند با توجه منابع و مقادیر بودجه خود، گزینه ی مطلوب را تعیین نماید. بریکت و آهن اسفنجی هر کدام برای کار خاصی تولید و ساخته گشته اند و ویژگی های مخصوص به خودشان را دارند و نمی توان گفت، کدام‌ یک نسبت به دیگری برتر و مطلوب تر می باشد.

در این‌ مقاله به بیان‌ توضیحات جامعی درباره گندله و آهن اسفنجی‌ و کاربرد های آن ها پرداختیم. شما می‌توانید از طریق مراجعه به سایت ما اطلاعات خود را ارتقا داده و پس از آن نسبت به تهیه محصول مورد‌نظر اقدام نمایید.

دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.

نظرتان را ثبت نمایید.

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.