غلظت های بالاتر اپی کاتچین های پلاسما به آزادسازی عروق مشتق از اندوتلیوم و افزایش غلظت پروسیانیدین های پلاسما کمک می کند که منجر به تولید بیشتر NO و فراهمی زیستی می شود.
پس از آزاد شدن، NO همچنین مسیر سنتز شکلات کادویی قافلانکوه پروستاسیکلین را فعال می کند، که به عنوان یک گشادکننده عروق در همکاری با NO عمل می کند و در نتیجه به محافظت از ترومبوز کمک می کند.
علاوه بر این، خواص ضد التهابی و شکلات تخته ای محافظت از عروق پروستاسیکلین با توانایی آن در کاهش لکوترین های پلاسما افزایش می یابد.
یک متا آنالیز کارآزماییهای تصادفیسازی شده گزارش میدهد که مصرف شکلات حاد و مزمن و کاکائو به طور موثری باعث افزایش اتساع عروقی می ود.
به همین علت می تواند باعث واسطه جریان، کاهش فشار خون سیستولیک و دیاستولیک و کاهش سطح انسولین سرم شود.
در بزرگسالان جوان و سالم، مصرف روزانه 20 گرم شکلات تلخ ایرانی بالاتر (90%) برای یک دوره 30 روزه عملکرد عروق را با کاهش فشار شریان مرکزی بازویی و ترویج آرامش عروقی بهبود می بخشد.
یک مطالعه آینده نگر سوئدی مصرف شکلات (≥3-4 وعده در هفته) را با خطر کمتر سکته قلبی و بیماری ایسکمیک قلبی مرتبط دانست.
از سوی دیگر، یک مطالعه آیندهنگر بزرگ شکلات تلخ که دادههای 83310 زن یائسه بدون بیماریهای مزمن اصلی را بررسی میکرد.
هیچ ارتباطی بین مصرف شکلات و خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب، سکته مغزی یا هر دو در ترکیب پیدا نکرد.
در مقابل، افزایش خطر در میان زنان کمتر از 65 سال، در بالاترین پنجک مصرف شکلات وجود داشت.
عدم ارتباط بین مصرف شکلات و خطر فیبریلاسیون دهلیزی نیز در گروه بزرگی از پزشکان مرد ایالات متحده گزارش شده است.
- منابع:
- تبلیغات:
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.